Informatie

FAQ

frequently asked questions

Omgaan met statiegeldbekers is een belangrijke stap in het verminderen van afval en het bevorderen van duurzaamheid. Hoe kan je het beste omgaan met deze bekers:

Bij je eerste bestelling betaal je een munt voor je beker. Het is essentieel om deze beker niet weg te gooien. In plaats daarvan kun je de beker bewaren en deze bij je volgende bestelling inruilen voor een schone beker. Op deze manier wordt de beker telkens hergebruikt, waardoor afval wordt verminderd.

Als je besluit om naar huis te gaan of tijdelijk geen beker nodig hebt, kun je je lege beker omruilen voor een munt bij de bar. Dit zorgt ervoor dat de beker niet verloren gaat en weer beschikbaar is voor hergebruik.

De munten die je ontvangt, kunnen tot 1:30 uur worden ingeleverd bij de kassa. Bij het inleveren van de munten ontvang je een QR-code. Scan deze code met je telefoon en je ontvangt direct 2,50 euro op je rekening. Het is belangrijk op te merken dat er 0,50 euro wordt ingehouden voor transactiekosten.

Door bewust om te gaan met statiegeldbekers en ze op de juiste manier te gebruiken, draag je bij aan het verminderen van afval en het bevorderen van duurzaamheid. Samen kunnen we een positieve impact hebben op het milieu en genieten van evenementen op een verantwoorde manier.

Op het gehele terrein van het PC Feest wordt gewerkt met munten. Munten kosten € 3,00 per stuk. De muntautomaten bevinden zich op de kop van de Voorstraat te hoogte van het stadion. Bij deze automaten kan alleen je alleen pinnen. Bij de naastgelegen kassa kan je ook met contant geld munten halen. Bij deze kassa kan je ook je overgebleven munten inwisselen voor een QR code. Scan deze code binnen 48 uur en ontvang direct € 2,50 per munt op je rekening.

Nee. Hieronder vind je onze huisregels.

Huis- en gedragsregels ‘Onze huisregels!’

Voor iedereen moet de binnenstad gezellig, leefbaar en veilig blijven, daarom zijn er standaard huis- en gedragsregels.

  1. Volg aanwijzingen van personeel op. Zij hebben altijd gelijk!
  2. Wij schenken geen alcohol <18 jaar. ID controle mogelijk.
  3. Wapens en drugs zijn uiteraard niet toegestaan.
  4. Geen ongewenste intimiteiten. Nee is nee!
  5. Geen agressie of geweld. Hou het gezellig voor iedereen.
  6. Geen hinderlijk gedrag. Als je wilt springen, razen of gek doen ga je maar in de pit staan.
  7. Kleed u correct. Niemand zit te wachten op jou natte zwetende oksels in zijn of haar gezicht. Loek een shirt aan!
  8. Eigen consumpties zijn niet toegestaan. De bars hebben voldoende keuze voor iedreen.

EHBO & AED

We hopen uiteraard dat het niet nodig is, maar heb je een pleister o.i.d. nodig? De EHBO bevind zich naast de Poeisz op de Sjaerdemastraat. Hier bevindt zich ook een AED.

Er zijn geen kluisjes aanwezig op het terrein. Dus laat je Rolex en je Gucci tasje thuis.

Ben je behalve je verstand iets verloren tijdens de PC? Stuur dan een mail naar info@pcfeest.nl en omschrijf duidelijk wat je bent verloren.

Parkeren met de auto kan op de rondweg van Franeker in de aangewezen plekke. LET OP! Auto’s die na 2 uur nog staan worden weggesleept. Kom je op de fiets? Dan zijn er diverse stallingen rondom het centrum. Volg de aanwijzingen van de parkeerwachters.